Soppa på rädisor med spätzle

Du behöver

  • 2 knippor rädisor, skivade
  • 1 purjolök, skivade
  • 2 msk smör
  • 0,5 l grönsaks- eller hönsfond
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • citron
  • Spätzle
  • 250 gr vetemjöl {ca 4 dl}
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • smör till stekning
  • 1 rågad msk rivna hasselnötter

Gör så här

  1. Ta undan ca 6 rädisor och strimla dem.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs rädisorna och purjon. Fyll på med grädden och buljongen. koka rädisorna mjuka och mixa till en slätt soppa.
  3. Blanda mjölet och saltet i en skål. Gör en fördjupning i mitten och blanda i äggen och hälften av vattnet. Blanda till en smidig deg och späd ev. med mera vatten.
  4. Koka upp ca 2 liter vatten och skrapa ner små bitar av degen i omgångar i det kokande vattnet. När de flyter upp ska de kylas i kallt vatten
  5. Vid servering: Stek upp spätzeln i smör och lägg en hög i soppan. Garnera med strimlade rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept