Rönnbärssill

12

Du behöver

  • 12 filéer urvattnad salt sill. Sillen kan bytas ut mot färdig inläggningssill.
  • 1 2, 3-lag
  • 1 del 12% ättika, 1 dl
  • 2 delar socker, 2 dl
  • 3 delar vatten, 3 dl
  • kryddor
  • 1 morot, skivad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 2 lagerblad
  • 7 st vitpepparkorn
  • ca 1 tsk skivad färsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 vaniljstång, delad
  • 1 dl rönnbär
  • ev. 2 msk torkade nypon

Gör så här

  1. Tillredning
  2. 1.Vattna ur sillen i ett dygn.
  3. 2.Skär sillen i bitar.
  4. 3.Koka upp lagen med kryddor. Kyl sedan lagen.
  5. 4.Sila den kalla lagen över sillen. Ställ i kyl i minst 2 men allra helst i 3 dagar.
  6. Tips!
  7. En regel är att sillinläggning inte blir bra när den görs i mindre mängder. Däremot kan man efter grundreceptet göra flera olika kryddningar och då kan i princip vilka kryddor som helst blandas i. Helt efter eget smak och tycke.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept