Rödbetor med rönnbärsvinaigrette

4

Du behöver

  • rödbetor
  • 8 st minirödbetor som mäter 2 cm i diameter.
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,17 dels fänkål, tunt strimlad
  • ost
  • 100 gr extra lagrad prästost
  • 1 msk Gripsholms julsnaps
  • 1 msk druvkärneolja
  • 0,5 tsk anisfrön
  • Rönnbärs- och senapsvinaigrette
  • 1 tsk rönnbärsgelé
  • 1 tsk honungsdijonsenap
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 5 cl druvkärneolja

Gör så här

  1. Tillredning
  2. 1.Avlägsna roten och blasten från rödbetorna. Picka rödbetorna lätt med en gaffel. Detta gör att rödbetorna tar upp smaken bättre. Skiva fänkålen i tunna skivor och lägg dem sedan i iskallt vatten i ca 30 minuter. Ta sedan upp fänkålen och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda ner kryddorna och rödbetorna i vattnet som ska täcka rödbetorna. Låt därefter allt kocka i ca 30 min.
  4. Ta upp rödbetorna och låt dem torka av på hushållspapper. Dra sedan av skalet på rödbetorna när de svalnat.
  5. Tärna osten och blanda sedan ned julsnaps, olja och rostade anisfrön.
  6. Blanda ihop vinaigretten genom att blanda rönnbärsgelé, senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  7. Servera vinaigretten tillsammans med rödbetorna, fänkålen och den marinerade osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept