Ragu på svamp med pasta

4

Du behöver

  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • 1 st morot, skalad och finhackad
  • 1 st selleristjälk, skalad och skivad
  • salt, svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g färsk svamp, kantareller, carljohan osv.
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 st tomater, skalade och urkärnade samt tärnade
  • 1 dl buljong
  • 1,5 dl tomatjuice
  • 50 g präst- eller västerbottenost, tunt hyvlad
  • 300 g pasta, t ex penne
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Rensa svampen, stora svampar delas.
  3. Stek svampen gyllenbrun.
  4. Fräs löken, vitlöken, morötterna och sellerin utan att de tar färg.
  5. Slå på kycklingbuljongen och tomatjuicen.
  6. När grönsakerna har kokat ihop något fräs upp pastan i smör.
  7. Tillsätt hälften av tomatköttet och hälften av timjan tillsammans med pastan.
  8. Resterande tomatkött och timjan röres ner i såsen tillsammans med svampen.
  9. Smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Lägg pastan i en djup tallrik.
  11. Skeda över såsen.
  12. Strö över osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept