Potatis med renstekskaka, sallad och baconvinägrett

4

Du behöver

Potatis med renstekskaka:

  • 150 g rökt tärnad renstek
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 200 g potatis, kokt och tärnad
  • 1 st liten rödlök, skivad
  • 50 g färsk spenat
  • 100 g västerbottenost, tärnad
  • 7 st ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • blandsallad

Baconvinägrett:

  • 2 dl olivolja
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,25 dl sojasås
  • 1 msk persilja, hackad
  • 2 msk rumstempererat smör
  • 4 skivor bacon, fint tärnat och stekt

Gör så här

  1. Potatis med renstekskaka:
  2. Fräs löken, vitlöken och potatisen.
  3. Rensa spenaten. Fräs med den snabbt i pannan tillsammans med potatisblandningen, salta.
  4. Vispa upp äggen. Blanda med osten och rensteken, smaka av med salt och peppar.
  5. Slå äggblandningen över potatisen.
  6. Låt blandningen stanna till i pannan utan att brännas vid och sätt in den 5 10 min i 125 varm ugn.
  7. Skär upp kakan i tårtbitar.
  8. Servera med sallad och baconvinägrett.
  9. Baconvinägrett:
  10. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  11. Stek baconskivorna och tärna dem efter stekning. Blanda med persiljan och löken.
  12. Blanda olja, risvinäger och soja. Värm upp i kastrull och vispa ner smöret. Kör i mixer.
  13. Häll vätskan över de övriga ingredienserna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept