Pilgrimsmusslor med vanilj, svarta bönor och rom.

4

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 450 g TORKADE SVARTA BÖNOR
  • 75 cl champagne
  • 1 vaniljstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • CANOLA OIL
  • salt och peppar
  • mango
  • PETITCHOUX DEG
  • 1 TÄRNAD SLANGGURKA
  • 1 TÄRNAD RÖD LÖK
  • 20,5 KP STRÖSOCKER
  • 2 KP RISVINSVINÄGER
  • 1 dl CRUZAN MÖRK ROM

Gör så här

  1. Blötlägg de svarta bönorna i vatten över natten i kylskåp. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna i sitt spad. Häll champagnen i en kastrull och tillsätt vaniljkärnor som tagits ur vaniljstången. Reducera till halva mängden. Tillsätt schalottenlök och blanda ut med tillräckligt canola oil för att balansera champagnens surhet. Krydda med salt och peppar efter smak. Koka vinägern och socker till det fått en ljusbrun färg. Flambera romen i en separat panna och häll över vinäger och sockerblandningen. Låt svalna. Mixa svalnade svarta bönor med gurkan, löken och vaniljvinägretten. Fräs pilgrimsmusslorna på hög värme och märk på båda sidorna. Ta dem ur pannan och öppna dem på mitten. Placera en mangoskiva mellan de två sidorna och linda om med en remsa av petitchoux degen. Baka 8 "sandwiches" av degen i 230 grader varm ugn tills de är gyllenbruna. Lägg upp pilgrimsmusslorna på ett fat och garnera med bönröran och rommen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept