Morotssoppa med asiatiskt marinerat ripbröst

4

Du behöver

  • 2 st ripbröst
  • Marinad:
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk riven ingefära

Morotssoppa:

  • 100 g schalottenlökar, skalade och hackade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 msk olja eller smör
  • 600 g morötter, skalade och skurna i stora bitar
  • 8 dl hönsfond
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 1 msk lime
  • salt
  • tunna skurna limeklyftor
  • 1 knippe koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och låt ripbrösten ligga i marinaden.
  2. Ta upp brösten ur marinaden, torka på hushållspapper.
  3. Stek hastigt i varm panna.
  4. Sätt in i ugn i 5 min på 125 grader.
  5. Morotssoppa:
  6. Finhacka vitlöken och löken, fräs i smör.
  7. Tillsätt morötterna och fräs en stund.
  8. Tillsätt hönsbuljongen.
  9. Låt koka i ca 20 min.
  10. Ta upp alla grönsaker och mixa dem med lite av vätskan.
  11. Tillsätt resten av vätskan så att den får lagom konsistens.
  12. Smaka av med honung, peppar, och lime.
  13. Häll soppan i djup tallrik, tärna ripbröstet och lägg det mitt i tallriken.
  14. Skala en lime, skär ur limeklyftorna, hacka dem och toppa ovanpå ripköttet.
  15. Garnera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept