Lufttorkad rådjurskorv & rådjurspastrami

Du behöver

  • Rådjurskorv
  • 800 g rådjurskött
  • 125 g späck
  • 20 g salt
  • 5 g svartpeppar
  • 7 g socker
  • 3 g nitrit salt (Finns att köpa på Apoteket)
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 meter krokfjälster
  • 500 g rådjursinnanlår
  • Rimlag
  • 940 g vatten
  • 55 g salt
  • 5 g nitrit
  • Blanda vatten med salt och nitritsalt. Lägg rådjuret i saltlagen över natten.
  • kryddor
  • 2 msk korianderfrö, stöt
  • 2 msk svartpeppar, stöt

Gör så här

  1. Rådjurskorv
  2. Hacka rådjurskött och späck fint och blanda med kryddorna. Spola ur krokfjälstret noga och fyll med färsen. Lättast är med en spritspåse och en stål tyll. Var noga så att korven blir jämnt fylld. Var noga med hygienen. Häng i ett utrymme som har 5-8 graders kyla och en luftfuktighet på 70 procent. Låt korven hänga i 5-7 dagar beroende på hur fast man vill ha korven. Om det är för varmt eller torrt så torkar korven för fort och då blir den så hård att korven inte blir klar i mitten
  3. Rådjurspastrami
  4. Ta det rimmade rådjuret och torka det torrt. Rulla i de stötta kryddorna och forma sedan i dubbel folie till en smällkaramell. Baka sedan rullarna i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 58 grader, tar ca 10-12 minuter. Ta ut och kyl av. Servera tunt skuret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept