Lantterrin på vildsvin

8

Du behöver

  • 400 g putsad karré eller stek från vildsvin
  • 150 g rimmad bog
  • 200 g späck
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 lagerblad
  • 1,5 msk konjak
  • 1 msk timjan
  • 2 ägg
  • 250 g skinka
  • 250 g sidfläsk
  • 200 g tunt skivad späck till formen

Gör så här

  1. Tärna karrén, bogen och späcket. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, lagerblad, konjak och timjan. Sätt i kyl över natten. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna skinka och sidfläsk. Blanda tärningar med färs. Klä en form, ca 1 ½ liter med späck, fyll med färs, vik över med späckskivorna. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
  2. Grädda i ugn till en innertemperatur på 72 grader, ca 1 ½ timme. Låt svalna. Ställ i kyl och ställ en tyngd på så att terrinen ligger i press minst över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept