Lammracks med grönsaksomelett och ruccolasallad

4

Du behöver

  • 600 g lammracks
  • 1 skivad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 tärnad aubergine
  • 0,5 skivad zucchini
  • 2 klyftade tomater
  • 6 ägg
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 påse ruccola

Till servering:

  • matlagningsyoghurt (smaksatt med salt och citron)

Gör så här

  1. Gnid in racksen med vitlök och salt och peppar. Bryn dem runt om i panna i lite olja. Sätt in i ugn, 150 grader, i ca 15 min.
  2. Under tiden, fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt sedan aubergine och zucchini. Tillsätt tomaterna och smaksätt med salt och peppar.
  3. Vispa upp äggen i en bunke. Rör ned oregano i äggsmeten. Slå smeten över grönsakerna i pannan. Låt omeletten sätta sig och bli gyllenbrun i botten. Sätt in pannan i ugn, 175 grader, en liten stund.
  4. Skär en trekantsbit av omeletten, skär upp lammracksen och garnera med ruccolasallad. Slå gärna på en god hemmagjord vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept