Lamfilé med mofungo och karibisk peppargelé

4

Du behöver

  • 3 Lamfiléer
  • 4 gröna bananer (plataner)
  • 1 stor gul lök
  • Ca 1 kg spansk korv
  • 2 rostade och grovhackade tomater
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • Ca 2 0.5 dl lam- eller kalvfond
  • Karibisk peppargelé
  • 2 mogna, gula bananer

Gör så här

  1. Skala de gröna bananerna (plataner) och tärna dem i stora bitar. Koka i saltat vatten tills de är möra. Fräs korven. Tillsätt lök, vitlök och ingefära samt bryn i 5 minuter tills löken börjar få färg. Tillsätt de hackade och rostade tomaterna och fortsätt bryn i någon minut till. Sila av bananerna och blanda med korvblandningen. Blanda väl under tiden som du mosar bananerna lätt i korvröran. Häll på fonden och låt puttra på låg värme tills all vätska är absorberad. Skala de mogna, gula bananerna och skiva dem tunt längs med. Stek i 180 grader varm olja tills de fått en gyllenbrun färg. Drag av från värmen och forma till en ring medan de är varma. Låt svalna.
  2. Uppläggning: Bryn lammet och tillaga sedan i ugn tills köttet är medium (medium rare). Låt vila i fem minuter. Lägg den varma mofungon* på ett fat och toppa med de uppskurna lamfiléerna. Placera bananringen ovanpå lammet och fyll med 1 matsked peppargelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept