Kokt vit sparris med rökt skinka färskpotatis och hollandaise

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 buntar sparris,
  • 6 till 8 sparrisar i varje uppbundna med bindgarn
  • vatten smaksatt med salt och en aning socker
  • 10-12 skivor tysk rökt skinka
  • 0,5 citron, saften
  • 3 äggulor
  • 1 msk gräddyoghurt
  • 3 dl smält smör
  • salt
  • persilja, finhackad
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka sparrisbuntarna i vattnet ca 10 -15 min och avbryt därefter kokningen genom att lägga sparrisen i isvatten
  2. Mixa äggulan med yoghurt och 1 tsk citronsaft i ett smalt högt kärl med en mixerstav och tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under mixning. Smaka av med resten av citronsaften och salt.
  3. Servera sparrisen med persiljesvängd färsk potatis, skinka och hollandaise.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept