Kokt vit sparris med rökt skinka färskpotatis och hollandaise

4

Du behöver

  • 4 buntar sparris,
  • 6 till 8 sparrisar i varje uppbundna med bindgarn
  • vatten smaksatt med salt och en aning socker
  • 10-12 skivor tysk rökt skinka
  • 0,5 citron, saften
  • 3 äggulor
  • 1 msk gräddyoghurt
  • 3 dl smält smör
  • salt
  • persilja, finhackad
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka sparrisbuntarna i vattnet ca 10 -15 min och avbryt därefter kokningen genom att lägga sparrisen i isvatten
  2. Mixa äggulan med yoghurt och 1 tsk citronsaft i ett smalt högt kärl med en mixerstav och tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under mixning. Smaka av med resten av citronsaften och salt.
  3. Servera sparrisen med persiljesvängd färsk potatis, skinka och hollandaise.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept