Kalvsylta

Du behöver

  • 1 kg rimmad kalvlägg
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • 2 liter vatten
  • 4 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 7 st kryddpepparkorn
  • 4 stjälkar timjan
  • 3 stjälkar persilja
  • 0,5 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 3 cm färsk ingefära
  • 4 dl av buljongen
  • 2 blad gelatin
  • pressad saft av en citron

Gör så här

  1. Placera kalvläggen i en gryta tillsammans med 1 msk ättikssprit och vatten så att det täcker. Koka upp och häll av vattnet. Upprepa en gång till.
  2. Placera kalvläggen i en gryta tillsammans med kryddor och grönsaker. Sjud sakta i ca 1 ½ timme tills köttet börjar att ?tråda? sig. Plocka upp köttet och låt svalna något. Sila buljongen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Tillsätt gelatin och citronsaft i vätskan. Plocka kalvläggen eller skär i tärningar och vänd ihop läggen med vätskan. Smaka om man behöver krydda mer med salt och vitpeppar. Fördela sedan läggen i formar, 4x4x20 cm och ställ i kyl under press.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept