Kalvchnitzel med brödknödel

4

Du behöver

  • 4 kalvschnitzlar à 125 gr
  • 0,25 dl palsternacka, tärnad
  • 0,25 dl morot, tärnad
  • 0,25 dl rödlök, tärnad
  • 0,25 dl bacon, tärnad
  • 0,5 dl vitvin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk stark senap
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • Brödknödel
  • 250 gr kantskuret vitt bröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 gr sidfläsk, fintärnat
  • 50 gr smör
  • 10,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • muskot
  • vatten till kokning

Gör så här

  1. Fräs baconet och tillsätt morötter, palsternacka, lök och paprikapulver. Fräs glansigt och tillsätt vinet. Koka ner. Tillsätt buljongen och grädden och koka ihop till önskvärd konsistens. Smaksätt med senap, citron, salt och peppar.
  2. Skär brödet i små tärningar och lägg dem i en skål. Stek löken glansig och fräs späcket. Blanda med brödet och häll över den kokande mjölken. Blanda och låt svalna något. Tillsätt äggen och forma smeten till små bollar och koka i sjudande vatten tills bollarna flyter upp. Torka och stek i smör och rulla i hackad persilja.
  3. Bryn schnitzlarna snabbt på bägge sidor
  4. Ta upp schnitzlarna och servera med sås, knödel och gärna någon vårgrönsak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept