Julströmming Escabéche

7

Du behöver

  • 10 strömmingsflundror
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk korianderfrö
  • 1 kanelstång
  • Ett kuvert saffran
  • 1 tunt skivad silverlök
  • 1 tärnad morot
  • 1 tsk äpplecidervinäger
  • 0,5 pressad citron
  • 1 dl god olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Dela strömmingen på längden i två filéer. Skär bort ryggfenan. Rulla strömmingen med skinnet ut och ställ i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienser till marinaden och värm försiktigt upp den på spisen så att löken och moroten blir mjuka, ca 5 minuter. Kryddorna kommer då att släppa smak till marinaden. Skeda genast upp marinaden över fisken, låt stå att svalna eller servera efter 15 ? 20 minuter. Så att smakerna hinner dra in i strömmingen. Strömmingen håller ett par dagar i kylen om den är täckt med marinaden.
  2. Tips: när man har rullat strömmingen kan man frysa den och ta ut den för att tina dagen innan jul. När strömmingen är tinad täcker man den med sås och gratinerar den i ugnen som förut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept