Hare med örtsmör på rotsaksbädd

4

Du behöver

  • 2 st harsadlar
  • 2 st folieark
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • 150 g rumstempererat smör
  • 20 st basilikablad, grovhackade
  • 2 tsk grov senap
  • salt, svartpeppar

Rotsaksbädd:

  • 1 st litet savoykålshuvud
  • 4 st palsternackor, grovt skurna
  • 2 st morötter, skivade
  • 12 st små lökar
  • 2 st granny smith äpplen, urkärnade och skalade samt klyftade
  • 0,5 msk socker
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Bena ur harsadlarna och putsa bort senorna.
  2. Salta och peppra och stek snabbt i stekpanna.
  3. Låt kallna.
  4. Blanda smöret med löken, senapen, basilikan, salt och peppar.
  5. Bred ut foliearken.
  6. Stryk ut lite örtsmör.
  7. Lägg på harfiléerna.
  8. Täck med resten utav smöret.
  9. Vik ihop arken till paket.
  10. Stek i 125 grader varm ugn till en innertemperatur på 58 grader.
  11. Rotsaksbädd:
  12. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt, förutom äpplen och savoykål. Blanda med hälften av olivoljan och sätt in i ugn på ca 150 grader.
  13. När grönsakerna börjar bli mjuka efter ca 20 min, tillsätt kålen och tillsätt ytterligare av oljan. Låt steka ytterligare ca 10 min. Tillsätt äpplena och resten av oljan. Stek tills äpplena är mjuka.
  14. Smaka av med socker och salt.
  15. Lägg en rotsaksbädd på tallriken.
  16. Skär upp harfilén.
  17. Skeda över med ört- och smörblandningen från foliepaketet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept