Gryta på julkorv, surkål & rotsaker

5

Du behöver

  • 350 g julkorv
  • 4 dl ljus kalvbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 150 g oxbringa, färdigkokt
  • 500 g surkål
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 strimlad silverlök
  • 1 tsk kummin
  • 2 lagerblad
  • ca 10 enbär

Gör så här

  1. Skär potatis, lök och rotfrukter i bitar. Koka upp vinet och buljongen. Lägg i oxbringa och sidfläsk. Tillsätt sedan rotfrukterna, potatis och kryddor. Låt koka upp. När det koka upp fördelar man surkålen jämnt i grytan och sätter på locket, låt nu grytan sjuda i 20-25 minuter. Dela julkorven i bitar och låt sjuda med de sista 5 minuterna.
  2. Servera gärna senap och pepparrot till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept