Grundinläggningslag till sill

20 min
Grundinläggningslag till sill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min

Du behöver

  • 2 dl ättikssprit, 12 %
  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 st kanelstänger
  • 4 st lagerblad
  • 8 st vitpepparkorn
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 6 hela torkade nejlikor
  • 8 st korianderfrön
  • 2 st morötter, tunt skivad
  • 1 st silverlök, tunt strimlad

Gör så här

  1. Sillfiléer från tunna spolas av med kallt vatten och får ligga ett dygn i vatten. Sillfiléer som är urvattnade behöver oftast inte spolas lika länge.
  2. Tänk på att sillen kan variera i sälta när man vattnar ut den. Ingen sill är den andra lik. Spola filéerna i kallt vatten innan de används.
  3. Blanda ättikssprit, vatten och socker och låt koka upp.
  4. Skiva morötterna och silverlöken.
  5. Tillsätt kryddor, morötter och silverlök, sjud i cirka 10 minuter.
  6. Låt lagen svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept