Grillspett med lamm och lagerblad

4

Du behöver

  • 600 g lammkött, skuret i 2 cm stora tärningar
  • 12 lagerblad, gärna färska
  • saften från 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk grekisk oregano
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 1 förpackning körsbärstomater
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • 0,5 msk socker
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja

Kryddsmör:

  • 1 finriven morot
  • 2 färska salviablad, hackade
  • 1 tsk finhackad gräslök
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • drygt 100 g rumstempererat smör

Gör så här

  1. Grillspett:
  2. Dela köttet i kuber. Blanda olja, citron, vitlök, oregano, salt och peppar till en marinad. Lägg i köttet och låt ligga över natten i kylskåp. Ska du grilla spetten, så blötlägg träspetten 1 timme innan du trär på köttet.
  3. Varva köttbitar och lagerblad. 4-5 bitar kött per spett. Salta, peppra, och grilla runt om i grillpanna eller på grillen.
  4. Sallad:
  5. Dela tomaterna (blanda gärna gula och röda). Rör ihop sockret, oljan, paprikapulvret, salt och peppar. Tillsätt persiljan och blanda med tomaterna.
  6. Kryddsmör:
  7. Blanda alla ingredienser och knåda till ett smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept