Grillad röding med pepparrotstäcke

4

Du behöver

  • 4 x 150 g filéer av röding, utan skinn
  • 2 msk riven pepparrot
  • 50 g rökt lax, mycket fint hackad
  • 100 g färskt vitt bröd, kört i mixer
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 paprika
  • 1 morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1 fänkål
  • 1 lök
  • 1 lime
  • 0,5 dl olivolja
  • lite äppelvinäger

Gör så här

  1. Blanda pepparroten, den finhackade laxen och det mixade brödet samt det rumstemperade smöret. Knåda till en deg, bred det på fiskfiléerna, strö över den rivna osten och sätt in fiskarna i ugnen 5 min på 125 grader. Sedan ytterligare 2 min i 225 grader.
  2. Skär grönsakerna ytterst tunt, helst på en grönsaksmandolin eller skärmaskin. Skär dem gärna i olika former, strimlor, skivor osv. Blanda lime, olivolja och vinäger till en marinad och slå över grönsakerna. Låt stå och dra i 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept