Fänkålsinkokt lax

4

Du behöver

  • 1 kg laxfilé

Court bouillon:

  • 1 morötter, i mindre bitar
  • 0,5 purjolök det vita, strimlad
  • 1 selleristjälk, i mindre bitar
  • 0,5 fänkål, i mindre bitar
  • 2 schalottenlökar
  • 0,75 liter vatten
  • 0,5 liter vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 2 persiljestjälkar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 8 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber 2 x 2 cm. Koka upp Court bouillon (vätska, grönsaker och kryddor), låt sjuda i ca 10 minuter. Lägg laxkuberna i en form med minst 3 cm hög. Häll den varma lagen över laxkuberna. Låt laxen ligga och svalna i lagen. Vid servering plocka upp och låt laxen rinna av. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept