Crêpes med ost och grönsaker

4

Du behöver

  • Pannkakssmet:
  • 225 g mjöl
  • 2 stora uppvispade ägg
  • 3,5 dl standardmjölk
  • 3 msk färskriven parmesan
  • nymalen svartpeppar
  • Fyllning:
  • 250 g keso
  • 1 stort ägg
  • 125 g lättkokt hackad broccoli
  • 2 mogna tomater, skalade, urkärnade och hackade
  • skalet av en citron (en ovaxad citron)
  • Sallad:
  • ruccola
  • romansallad
  • sockerärtsskott
  • rödbetsskott
  • bladpersilja
  • Vinägrett:
  • 0,25 dl vinäger
  • 0,75 dl olja
  • några stänk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smeten: Vispa ägg och mjöl så att det blir slätt. Späd med mjölken till en jämn smet. Blanda i parmesan. Krydda med lite svartpeppar.
  2. Stek varje pannkaka i en gnutta smör så att de blir gyllenbruna.
  3. Blanda keso och ägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och blanda om.
  4. Bred ut fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnssäker form eller panna. Strö över lite parmesan. Grädda i ugnen ca 10-15 min, servera genast.
  5. Sallad:
  6. Blanda salladssorterna i en stor bunke. Rör ihop vinägretten och häll över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept