Citrongravad röding med rabarber, äpple och dill

4

Du behöver

  • röding
  • 500 g röding
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • rivet skal från en citron
  • sallad
  • 1 stjälk rabarber
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 grönt äpple
  • 0,5 citron
  • 1 msk hackade jordnötter
  • 1 blad mynta
  • 2 stjälkar vårlök
  • Dressing
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 0,5 hackad röd chili
  • 0,5 pressad lime
  • 1 tsk socker
  • 2 msk fisksås
  • dillolja
  • 50 g dill
  • 50 g persilja
  • 50 g naturell rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. - Putsa rödingen fri från senor och ben. Skär i lämpliga portionsbitar. Blanda socker, salt och citronskal. Gnid in kryddblandningen runt rödingen. Lägg i kyl ett par timmar. Torka sedan av rödingfiléerna och förvara dem i kyl tills servering.
  2. - Strimla rabarber, blekselleri och äpple fint. Lägg grönsakerna i kallt citronvatten, ställ i kyl ett par timmar. Plocka myntan och strimla vårlöken fint.
  3. - blanda fisksås och socker. Rör tills sockret löser sig. Blanda i kryddor och lime.
  4. - Koka upp vatten. Doppa örterna i vattnet 20 sekunder. Kyl direkt i kallt vatten. Krama ur örterna och mixa med oljan till en grön olja. Eventuellt sila och smaksätt med lite salt.
  5. Vid servering: skär rödingen i serveringsbitar. Låt grönsakerna till salladen rinna av i ett durkslag. Torka sedan dem på en handduk. Blanda alla grönsakerna med vårlök, mynta och jordnötter. Vänd runt salladen i dressingen. Servera tillsammans med dillolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept