Bakad röding, fänkål "Waldorf"

5

Du behöver

  • 6 filéer rödingfilé
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 8 vitpepparkorn
  • zest från en citron
  • 1 tunt skuren fänkål
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk majonäs
  • 0,5 msk grov dijonsenap
  • nypa salt
  • 8 rostade valnötter

Gör så här

  1. Rödingen:
  2. Skär bort skinnet. Blanda socker, salt, citronzest och krossade vitpepparkorn. Gnid in rödingfiléerna med sockerblandningen. Låt grava i ca 20 timme. Torka sedan filéerna torra. Det är viktigt att de är torra. Lägg fileerna 2 eller 3 i lager. Vrid in i plastfilm, forma till en lös smällkaramell. Baka av i ugn på 45 grader till en innertemperatur på 27-28 innertemp. Kyl snabbt. Skär kall i bitar.
  3. Fänkålen:
  4. Lägg den tunt skurna fänkålen i isat vatten så att den blir krispig. Blanda äpple, majonäs och senap. Krydda med salt. Låt sedan fänkålen rinna av så att den blir torr. Lägg upp i skål och häll såsen över. Servera till rödingen/regnbågen.
  5. Tips: Fisken kan göras i god tid innan jul och förvaras i frysen. Tag ut och tina rödingen i kylen ett par dagar innan julafton.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept