Bacon- och salamibiffar med senapspotatismos

4

Du behöver

  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 dl mjölk
  • 300 g köttfärs
  • 100 g bacon
  • 100 g fint tärnad salami
  • 300 g färska kantareller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g grovriven Västerbotten
  • 1 ägg
  • 5 dl finsiktat ströbröd, till panering
  • salt och nymald peppar
  • smör till stekning

Senapspotatismos:

  • 800 g potatis
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk varmt vatten
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa gurkmeja
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Bacon- och salamibiffar:
  2. Ta bort kanterna från brödet och riv det i bitar. Lägg det i blöt i mjölken ca 5 min. Krama sedan ur all mjölk och lägg brödet i en stor skål. Stek fintärnat bacon och hackad schalottenlök.
  3. Lägg färsen, baconet, löken, salamin och osten i skålen med brödet. Krydda med muskot, salt och peppar och blanda väl. Forma smeten till inte för stora biffar och lägg dem på ett fat.
  4. Smörstek kantarellerna tillsammans med den finhackade vitlöken.
  5. Vispa upp ägget. Doppa biffarna i det, och vänd dem sedan i ströbröd.
  6. Smörstek biffarna 3-4 minuter på varje sida, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  7. Var försiktig så du inte bränner paneringen.
  8. Vid serveringen, strö över gräslök.
  9. Senapspotatismos:
  10. Koka potatisen och stampa den till ett grovt mos tillsammans med smöret.
  11. Rör samman senap, vatten, honung, salt, peppar och gurkmeja i en liten skål. Vänd ned blandningen i det varma potatismoset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept