Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker

4

Du behöver

  • 4 st fasanbröst
  • 3 msk flytande honung
  • saften av 4 apelsiner
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 1 msk olja
  • salt, vitpeppar

Bädd av rotsaker:

  • 8 st potatisar, tärnade
  • 6 st små morötter, skivade
  • 8 st pärllökar
  • 4 st palsternackor, grovstrimlade
  • 1 st purjolök, skivad
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl uppvispad grädde
  • saften av 0.5 lime
  • 2 msk körvel, hackad

Gör så här

  1. Salta och peppra fasanbrösten och stek dem i smör i en stekpanna.
  2. Ta upp dem och håll dem varma i folie.
  3. Slå i honungen, apelsinsaften, olja samt apelsinmarmelad i stekpannan.
  4. Låt koka till sirapsliknande konsistens .
  5. Lägg i fasanbrösten och låt sjuda färdigt i apelsinblandningen.
  6. Akta så att inte apelsinblandningen bränns.
  7. Rotsaksbädd:
  8. Stek potatisarna, morötter, lök och palsternacka.
  9. Under stekning strö över sockret i omgångar.
  10. Tillsätt chilin.
  11. Slå över hönsbuljongen och grädden.
  12. Låt koka in.
  13. Tillsätt purjon och låt koka med en liten stund.
  14. Smaka av med citron och salt samt körveln.
  15. Lägg en rotsaksbädd på tallriken.
  16. Lägg på det glaserade fasanbröstet och toppa med körvelknippen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept