Älgfärs på asiatiskt vis med nudlar och tomatsalsa

4

Du behöver

  • 1 st lök, finhackad
  • 2 st röda chili, finhackade
  • 2 st vitlökar, hackade eller pressade
  • 1 msk koriander, finmalen
  • kummin
  • 250 g älgfärs
  • 150 g fet fläskfärs
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk farinsocker
  • saften av 1 limefrukt
  • 1 st ägg
  • salt, svartpeppar
  • 4 msk sweet chilisås
  • Tomatsalsa:
  • 2 st tomater, urkärnade och skalade
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 st gul paprika, tärnad
  • 1 st röda eller gröna chili, finhackade
  • 2 st salladslökar, skivade
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Mal köttet med löken, chili och vitlök. Blanda.
  2. Rosta koriander och kummin i varm panna.
  3. Stöt sedan i mortel eller mal i kaffekvarn.
  4. Blanda med köttet.
  5. Tillsätt soja, socker, ägg och lime.
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Gör 1 boll per person och stek i stekpannan.
  8. Koka nudlarna efter anvisningen på paketet.
  9. Blanda ned Sweet Chilisås.
  10. Lägg nudlarna i en djup tallrik.
  11. Lägg på en färsboll och strö över riktigt med tomatsalsa.
  12. Tomatsalsa:
  13. Blanda ihop alla ingredienserna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept