Murkelsoppa

Från Nyhetsmorgon

Mulkelsoppa på toppmurklor.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt i torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
15 november 2007
Visa mer
10

Du behöver

  • 100 g anischampinjoner
  • 10 g toppmurklor
  • 50 g vita champinjoner
  • 2 g skalad vitlök
  • 10 g skalad schalottenlök
  • 4 g rapsolja
  • 70 g kycklingbuljong
  • 20 g rött portvin
  • 10 g grädde
  • 30 g saltat smör
  • balsamicovinäger
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa svamp och lök, sautera i rapsolja utan att ta färg. Tillsätt kycklingbuljong och sjud på svag värme i 40 min. Låt stå och dra i 50 min.
  2. Koka ihop svampbuljongen till 1,3 liter, tillsätt grädde och koka ihop tills 1,1 liter återstår. Mixa alltsammans med smör och smaka av med portvin, salt, vitpeppar och balsamicovinäger. Serveras i djup tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept