Tabbole

Tabbole
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Tabbole är en libanesisk sallad med riklig smak av persilja och citron. Salladen kan ätas som den är eller fyllas med isbergssallad, romansallad eller serveras med vinblad för att ätas med händerna.

22 november 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 3 st mellanstora tomater
  • 2 msk fin mald bulgur
  • 4 dl bladpersilja
  • 1 dl myntablad
  • 1 dl salladslök, hackad
  • 1 dl citronsaft.
  • 0,75 dl extra virgin olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Hacka tomaterna fint. Skölj bulgurn i kallt vatten och blanda med tomaterna i en bunke. Täck över och ställ i kylen för att vila 15 minuter.
  2. Hacka bladpersiljan, myntan, salladslöken (även bladen) och tillsätt i bunken tillsammans med citronsaften, olivoljan och salt.
  3. Blanda allt väl och smaka av. Ställ in för att vila i kylen i 30 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept