Smörstekta rödingbåtar

Smörstekta rödingbåtar
Foto: TV4

Smörstekta rödingbåtar

Av: George - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Smörstekta rödingbåtar lastade med rommousse med segel av västerbottensost på vågor av friterad morot och palsternacka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Röding

  • 1 fjällröding
  • peppar
  • salt
  • smör

Rommousse

  • 200 g stenbitsrom (eller sikrom)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk vitt vin (eller vatten)
  • 1 tsk gelatinpulver
  • peppar

Västerbottensegel

  • 2 dl ost, riven

Friterad morot och palsternacka

  • morot
  • palsternacka

Gör så här

Röding

  1. Filea fisken dela i 4 bitar, stek fileérna i smöret och låt de svalna i kylen.

Rommousse

  1. Mät upp vatten/vin i en skål lägg i gelatinpulvret för att svälla en stund, värm i micron i ca 20 sek.
  2. Tillsätt sedan crème fraiche och romen rör sedan om och ställ in blandningen i kylen en stund.

Västerbottensegel

  1. Riv osten och fördela den på bakplåtspapper, smält den i ugnen 170 grader 3-4 min.
  2. Skär sedan upp 4 segel.

Friterad morot och palsternacka

  1. Strimla morot och palsternacka med ciseleringsjärn.
  2. Fritera palsternackan cirka 20 sek.
  3. Fritera moroten cirka 45 sek.
  4. Lägg den på hushållspapper för att rinna av.

Vid servering

  1. Spritsa rommousse på rödingfiléerna samt sätt i seglen på moussen, lägg lite av den friterade moroten och palsternackan i för och aktern.