Mörk chokladmousse och vit chokladtryffel med hallonsås

45 m
4
Mörk och vit chokladmousse
Foto: TV4

Chokladmousse på mörk choklad och vit chokladtryffel i chokladformar. Serveras med hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.

27 februari 2012
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Hallonsås

  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker

Chokladmousse

  • 2 st äggvitor
  • 5 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad, smält som fått svalna
  • 2,5 dl vispgrädde, vispad till mjuka toppar

Chokladformar

  • 2 paket mörk choklad

Vit chokladtryffel

  • 200 g vit choklad i bitar
  • 3,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hallonsås
    Koka ihop hallon och florsocker, passera detta genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  2. Chokladmousse
    Vispa äggvitorna till mjuka toppar med en elvisp i en ren skål.
  3. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en tjock och glansig marängsmet.
  4. Vänd ner smält choklad och grädde med en metallsked.
  5. Fördela den mörka moussen i hälften av chokladdroppformarna.
  6. Vit chokladtryffel
    Värm chokladen och 1 dl av grädden i en liten kastrull på svag värme tills chokladen har smält.
  7. Ta då kastrullen från värmen och rör blandningen slät med en träslev.
  8. Ställ åt sidan för att svalna.
  9. Fördela den vita chokladmoussen i hälften av chokladdroppformarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept