En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern

30 min
4
En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 2 stora morötter
  • 1 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl koncentrerad hummerfond
  • 1 pkt Kavli kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar, efter smak
  • 12 uppklippta kräftstjärtar
  • dill för syns skull

Gör så här

  1. Riv morötterna. Fräs morötterna i smöret en kortare tid på hög värme. Tillsätt mjöl och rör om ("pudra" över). Tillsätt vatten och hummerfond och koka upp under omrörning.

  2. Tillsätt kräftosten, crème fraiche och vispa det slätt. Låt det småkoka 2-3 minuter. Tillsätt önskad smak med salt och peppar.
  3. Klipp upp stjärtarna och lägg i. Dekorera med dill! Kan serveras med en liten rostad toast till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept