Geléhallonpannacotta med chokladmousse och jordnötskrisp

Geléhallonpannacotta med chokladmousse och jordnötskrisp
Foto: TV4

Geléhallonpannacotta med chokladmousse och jordnötskrisp

Av: Marcus - Vara Grästorp

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Supergod pannacotta som du enkelt gör på geléhallon och grädde. Toppa med chokladmousse och sött jordnötscrisp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta på geléhallon

  • 3 dl vispgrädde
  • 25 geléhallon

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde

Jordnötscrisp

  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

Geléhallonpannacotta

  1. Värm upp grädden i en kastrull och vänd ner geléhallonen under omrörning. När alla hallon smält så häller du upp pannacotta smeten i små portionsglas. Ställ kallt i minst 4 timmar.

Chokladmousse

  1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner vispgrädden och ställ kallt. Vispa fluffig innan servering.

Jordnötscrisp

  1. Hacka jordnötterna grovt och rosta dem i stekpanna med farinsocker och honung. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt stelna och smula sen över chokladmoussen.