Geléad fisksoppa

Geléad fisksoppa
Foto: TV4

Från Israel kommer den här annorlunda soppan. Den består av fisk, russin och grönsaker i en lätt kryddig gelé. En utmärkt lunchrätt för varma dagar. Karp kan vara svår att få tag i, och då kan andra sötvattensfiskar användas, t ex braxen. Servera bröd att bryta till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg urtagen karp, eller annan sötvattenfisk
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 dl russin
  • 0,5 tsk salt
  • 4 hela kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liten kanelstång
  • 1 hel kryddnejlika
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 2 morötter
  • 4 citronskivor

Gör så här

  1. Filéa fisken och ställ den åt sidan. Lägg fiskrenset, lökhacket, russinen, alla kryddor, det vita vinet och vattnet i en gryta och låt sjuda 30 minuter under lock.
  2. Sila spadet och häll det i en annan kastrull. Skala och skiva morötterna. Lägg i dem och koka dem nästan mjuka i buljongen.
  3. Lägg ner fiskbitarna och sjud i 10 minuter eller tills fiskfiléerna är färdiga. Lägg fisken, delad i bitar, i portionsskålar tillsammans med morötterna.
  4. Sila buljongen noga och häll den över fisken. Ställ skålarna kallt så att rätten gelear sig. Garnera med citronskivorna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept