Bamye - okragryta

Bamye - okragryta
Foto: Stefan Hellström
Från Nyhetsmorgon

Bamye, en okragryta från Libanon.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

6 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 800 g okra
  • 400 g grytbitar
  • 5-8 st vitlöksklytftor
  • 1 dl passerade tomater
  • 3 dl färsk koriander, hackad
  • 5 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Olja och ev smör till stekning

Serveras med

  • ris
  • grönsallad

Gör så här

  1. Fräs okra i en stekpanna med olja på medelstark värme i 10-15 minuter.
  2. Smält matfett i en kastrull och pressa ner vitlök.
  3. Fräs köttbitarna och den färska koriandern
  4. Häll på okran, vatten, salt, peppar, passerade tomater och citron.
  5. Låt koka i cirka 10 minuter.
  6. Servera med ris och grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept