Gazpacho med blandade tomater, krutonger och örter

koket.se
Gazpacho med blandade tomater, krutonger och örter2
Foto: TV4
Klara Lind DM
Klara Lind DM

Gazpacho med blandade tomater, krutonger och örter

19 ingredienser

20 m

Perfekt lunch en varm sommardag! Gör ett vackert upplägg med en cirkel av krutonger, tomater, gurka, körvel, mynta och oregano. Häll sedan den kalla tomatsoppan i mitten och servera.

Tips! Det är viktigt att välja saftiga tomater med mycket färg och smak, det gör hela rätten. Soppan ska inte vara kall utan kyld, annars smaker den ingenting. Tag med soppan i kyld i termos, häll upp i koppar. Perfekt på stranden eller till picknicken. /Klara

Se Klara Lind laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gazpacho

  • 8 solmogna tomater
  • 1 hel gurka, skalad och urkärnad
  • 1 hel silverlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • citron, saften
  • limefrukt, saft och zest
  • 2 dl utspädd grönsaksfond
  • salt
  • peppar

Krutonger

  • Dagsgammalt vitt bröd
  • olivolja
  • salt

sallad

  • tomat, i olika färger och former
  • gurka
  • färsk körvel
  • färsk mynta
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dra isär brödet och stek i olivolja, salta. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera soppan kyld i djuptallrik med krutongerna och fint skurna tomater, gurka och örter.