Gazpacho

Gazpacho
Foto: TV4

En iskall delikatess som ska smaka rejält pepparstarkt. Gör den gärna i förväg, så hinner smakerna utvecklas. Lägg i isbitar vid serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk consommé
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 slanggurka
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk svarta oliver
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • några droppar tabasco
  • pressad citron

Gör så här

  1. Späd consommén enligt anvisning på burken. Värm den så den blir slät och låt den därefter kallna helt. Tillsätt krossade tomater.
  2. Tärna eller hacka alla grönsakerna fint, även vitlöken.
  3. Blanda alla grönsakerna i en skål, slå på tomater och consommé och krydda. Lägg i isbitar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept