Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept

Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept

10 ingredienser

30 m

”Gateau Riche Gala fanns på öppningsmenyn på Riche 1945 och desserten skapades till Traktörklubben 1943.” /Fredrik Eriksson

Ingredienser

portioner6 - 8

Flarn

  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 200 g socker, ca 2,5 dl
  • 100 g mandel, oskållad och malen
  • 50 g smör, smält
  • 25 g vetemjöl, ca 2,5 msk

Chokladsås

  • 2 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 1 l vaniljglass

Gör så här

Flarn

  1. Blanda samman alla ingredienser till flarnen och bred ut på bakplåtspapper i runda cirklar. Grädda flarnen på 180 grader tills de är ljust bruna, ca 10 minuter.

Chokladsås

  1. Blanda samtliga ingredienser till chokladsåsen och låt den sjud under omrörning ca 5 minuter. Låt den sedan svalna.

Servering

  1. Varva glassen och flarnen i skålar. Slå en del av den kalla chokladsåsen över men värm resten och servera till.