Gateau Riche Gala

Gateau Riche Gala
Foto: TV4

Att baka mandelflarn är lättare än man kan tro. Bäst blir de om degen får vila kallt över natten. Här serveras flarnen med glass och chokladsås.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 2,25 dl socker
  • 100 g malen mandel
  • 50 g smält smör (ca 3/4 dl)
  • 25 g vetemjöl (ca 1/2 dl)
  • Chokladsås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,25 dl socker
  • 400 g mörk choklad
  • 1 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda samman ägg, äggvitor, socker, malen mandel, smält smör och mjöl till mandelflarnsdegen. Låt den stå och dra i kylskåp en stund, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 18 delar, forma runda bollar och platta ut dem på plåtarna. Baka dem i ugnen tills de får fin gyllenbrun färg, låt svalna.
  3. Koka upp vatten, vispgrädde och socker till chokladsåsen. Blanda i chokladen och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Varva mandelflarn och vaniljglass på sex assietter. Häll den varma chokladsåsen över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept