Gåsleverkorv

Gåsleverkorv
Foto: TV4

Vid en gåsmiddag är nog gåsleverkorven det mest eftersökta tillbehöret till svartsoppan. Ja, det finns de som endast efterfrågar korven och avstår från de övriga kråsdelarna.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 gåslever
  • 4 msk grötris
  • 3 dl gräddmjölk
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1,5 msk smör
  • 0,5 dl russin
  • 1 msk sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad färsk mejram eller 1 tsk torkad
  • salt
  • peppar
  • halsskinn från gås eller fjälster + bindgarn
  • buljong som gåskråset kokt i eller tärningsbuljong

Gör så här

  1. Koka riset i gräddmjölk i 15 minuter, låt kallna. Bryn lökeni 1 msk smör, låt kallna. Mal lever, lök, ris, 1/2 msk smör, russin, sirap, ägg, mejram och timjan. Krydda med salt och peppar.
  2. Fyll halsskinnet eller fjälstret med färs. Fyll mycket lätt, till drygt hälften. Knyt om och nagga korvarna med en gaffel. Sjud korvarna i buljongen i 30 minuter. Låt kallna.
  3. Skiva korvarna då de är kalla och värm sedan upp dem med övriga kråsdetaljer (hals, vingar, mage, äppelklyftor, katrinplommon) i buljong.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept