Gammaldags söndagskyckling

Gammaldags söndagskyckling
Foto: TV4

En festlig familjemiddag förr bestod ofta av stekt kyckling med gräddsås. Till det serverades kokt eller stekt potatis, inlagd gurka och gelé. Den håller i alla tider!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, drygt 1 kg
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippa persilja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hönsbuljong

Tillbehör:

  • Stekt potatis, vinbärsgelé och snitt- eller inlagd gurka

Gör så här

  1. Dela kycklingen i halvor. Krydda dem med salt och peppar och bryn dem väl i en panna med matfett utan att fettet bränns. Lägg över i en gryta och slå på lite av stekfettet.
  2. Häll på buljong och grädde, lägg i några kvistar persilja. Koka sakta under lock 30- 40 min eller tills fågeln är klar.
  3. Ta upp den på varmt fat. Koka ihop såsen något och slå över fågeln.
  4. Garnera med klippt persilja och servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept