Gammaldags sommarkyckling

Gammaldags sommarkyckling
Foto: TV4

Hittar du små fina kycklingar, beräkna en halva per person. Köp annars ca 1,2 kg kycklingdelar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 små kycklinghalvor
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 stjälkar persilja

Tillbehör:

  • Inlagd gurka
  • Gelé
  • stekt potatis

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna med salt och peppar. Bryn dem runtom med smör i en stekgryta.
  2. Sänk värmen och späd med grädde, smulad buljongtärning och vatten. Lägg några kvistar persilja i grytan.
  3. Låt småputtra under lock 30-40 minuter. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept