Gammaldags korvkaka

Gammaldags korvkaka
Foto: TV4

Korvkakan har fått sitt namn av att den består av korvfyllning som bakas i ugn istället för att fyllas i fjälster till korv. Använder du lever från gris blir den mildare av att ligga och dra i mjölk över natten.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 400 g kalv-, nöt- eller grislever
  • 75 g färskt fläsk
  • 1 dl korngryn
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 msk russin
  • 2 msk sirap
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm mejram
  • 2 ägg
  • matfett till formen

Till servering:

  • lingonsylt
  • smält smör

Gör så här

  1. Koka korngrynen i 2 dl vatten ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och koka ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala löken och hacka den fint. Fräs den gyllene i smör. Skär lever och fläsk i bitar och mal dem till färs. Tillsätt löken, salt och peppar. Rör ner ägg, korngrynsgröt, russin, sirap, timjan och mejram. Blanda noga och spä med lite mjölk, om det behövs. Stek en klick och smaka av.
  3. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i ugnen i 30–40 minuter. Servera med smält smör och lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept