Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Galette med jordgubbar, hallon och rabarber

2 h
10 - 12 bitar
Galette med jordgubbar, hallon och rabarber
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ljuvlig galette fylld med rabarber, jordgubbar och hallon. Lika rustikt vacker som god.

17 juni 2015
Visa mer
2 h
10 - 12 bitar

Du behöver

Pajdeg

  • 220 g osaltat smör, kallt
  • 280 g vetemjöl (4,5 dl)
  • 15 g strösocker (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 75 g iskallt vatten (0,75 dl)

Fyllning

  • 3 späda stjälkar rabarber
  • 120 g hallon
  • 15 jordgubbar
  • 30 g maizena (0,5 dl)
  • 220 g strösocker (2,5 dl)
  • pärlsocker, att strö på

Gör så här

  1. Pajdeg
    Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör på maxhastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig.
  2. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen 1 timme.
  3. Fyllning
    Dela rabarbern i små bitar och jordgubbarna i 2 eller 4, beroende på storlek.
  4. Blanda strösocker med maizena och blanda sedan i det med bär och frukt.
  5. Montering
    Kavla ut pajdegen på bakplåtspapper till ungefär 3 mm tjocklek.
  6. Lägg fyllningen i mitten en bit in från kanten och bred ut försiktigt med en sked, pensla kanten med vatten och vik över degen mot mitten.
  7. Pensla kanterna med vatten och strö över pärlsocker.
  8. Sätt ugnen på 200 grader, grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  9. Ta ut, låt svalna och servera med grädde, vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept