Kall broccolisoppa med ingefärsmarinerad pilgrimsmussla

Du behöver

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 300 gram broccoli
  • 150 gram grönsaksbuljong
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 gelatinblad
  • 4 matskedar crème fraiche
  • 4 tsk iransk kaviar eller laxrom
  • Saften från en apelsin
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen. Koka broccolin i saltat vatten tills den blir mjuk (koka inte sönder den, den ska fortfarande vara grön). Ta upp broccolin ur vattnet och lägg den på is så att den behåller sin färg.
  2. Bryn den finhackade löken mycket lätt i olivolja.
  3. Kör broccolin och den finhackade löken till en puré i en mixer eller snabbhack. Späd efterhand med buljongen och rör därefter ned gelatinbladen i soppan. Ställ in soppan i kylen så att den blir kall.
  4. Gör en marinad av apelsinsaften, ingefäran och lite olivolja. Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden. Cirka tio minuter räcker. Skär dem därefter i tunna skivor.
  5. Lägg en matsked Crème Fraiche i botten på fyra martiniglas eller små soppskålar. Häll den kalla soppan över och lägg musselskivorna i form av en blomma ovanpå soppan. Avsluta med en klick kaviar eller laxrom i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept