Fyllt långbröd

Fyllt långbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllt långbröd

7 ingredienser

I stället för varma smörgåsar kan du göra ett fyllt långbröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 formfranska (eller långfranska, vitt)
  • matfett
  • 1 förp champinjonstuvning [200 g]
  • 200 g kokt skinka (eller rökt)
  • 1 ättiksgurka
  • 0,5 dl persilja, klippt
  • 200 g ost, , riven (t ex herrgård)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär brödet i skivor men inte helt igenom. Smöra mellan skivorna.
  2. Finhacka skinka, gurka och persilja och blanda med champinjonstuvningen. Bred fyllningen mellan skivorna.
  3. Lägg brödet på en plåt och täck med riven ost. Ställ i ugnen tills det fått fin färg. Servera genast.