Fyllningar till bakpotatis

Fyllningar till bakpotatis
Foto: TV4

Bakad potatis med olika fyllningar kan bli en hel måltid. Till köttfyllningen och getostfyllningen behöver du en mixer. De andra två rörs ihop.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • olja till formen

Böcklingfyllning:

  • 300 g rensad böckling
  • 1 rödlök
  • 3 msk apelsinblomshonung
  • 12 kaprisbär
  • finriven muskotnöt
  • salt och malen vitpeppar

Fyllning med rökt kött:

  • 150 g rökt kött
  • 2 msk crème fraiche

Curryfyllning med keso:

  • 1 liten burk keso (250 g)
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5-1 msk curry
  • 1 salladslök

Getostfyllning:

  • 150 g getost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Bakad potatis: Sätt ugnen på 225º. Skrubba potatisarna och stick hål i dem med en tandpetare. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och baka dem i ca 1 timme. Känn med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
  2. Böcklingfyllning: Rensa böcklingen, skala löken och hacka den fint. Blanda i en skål. Värm honungen så att den kan ringlas över blandningen. Krydda med muskot och peppar och eventuellt lite salt.
  3. Köttfyllning: Tärna det rökta köttet. Skala och riv pepparroten. Mixa kött och crème fraiche och rör ner pepparroten. Toppa med lingon.
  4. Curryfyllning: Skär paprikan i små, fina tärningar. Finhacka salladslöken. Blanda samman keso, paprika och curry. Toppa med salladslök.
  5. Getostfyllning: Hacka persiljan. Mixa getost, crème fraiche och persilja och rör ner honung.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept