Fyllda utflyktsbröd

Fyllda utflyktsbröd
Foto: TV4

Bullarna är lätta att packa och håller sig bra. Fyllningen kan varieras.

26 januari 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl vetegroddar
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 16 st tunna skivor rökt skinka
  • 16 st ostskivor
  • paprikapulver
  • 1 st uppvispat ägg till pensling

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och slå det över vetegroddarna. Låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om. Arbeta in de övriga ingredienserna. Ta i så mycket vetemjöl att degen inte kladdar. Jäs i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en bit i taget 1 cm tjock. Ta ut 14-16 rundlar av varje kaka. Lägg på plåt med bakpapper. Täck med en skiva skinka och en skiva ost. Täck med resten av rundlarna, tryck till runt kanten. Jäs i 30 minuter.
  3. Pensla rundlarna med ägg och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept