Fyllda tomater

Fyllda tomater
Foto: TV4

En vegetarisk fyllning som smakar underbart. Tomaterna kan gärna serveras som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 st medelstora tomater
  • Fyllning:
  • 4-5 dl torrt vitt bröd, smulat
  • 2 st ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 msk riven parmesan
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Skär av toppen på tomaterna. Gröp ur kärnhusen. Ställ dem på ett ugnsfat.
  2. Sätt ugnen på 250°. Blanda fyllningen. Ta så mycket olja att den binder lätt. Fyll tomterna. Stek i nedre halvan av ugnen tills de känns klara.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept