Fyllda småfrallor med skinka och legymsallad

Fyllda småfrallor med skinka och legymsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda småfrallor med skinka och legymsallad

12 ingredienser

Fyllda frallor är bra utflyktsmat. Att fylla bröden som semlor är ett utmärkt sätt att "hålla" fyllningen på plats. Servera annars som liten sommarlunch.

Ingredienser

portioner
  • 4 runda portionsbröd
  • 8 skivor skinka
  • salladsblad

Legymsallad:

  • 1 äpple
  • 10 cm gurka
  • 1 morot
  • 5 skivor ättiksgurka
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Legymsallad: Skala moroten och koka den mjuk. Låt den kallna och tärna den fint. Tärna äpple, gurka och ättiksgurka fint. Lägg grönsakstärningarna och ärterna i en skål. Blanda salt och vitpeppar med majonnäs. Vänd ner i grönsaksblandningen.
  2. Skär toppen av portionsbröden. Nyp ut lite av det mjuka inkråmet i bröden för att ge plats åt fyllningen. Lägg ett sallatsblad och en skinkskiva i varje fralla och lägg på “locket”. Slå in varje bröd i en bit plastfolie och ta med legymsalladen i separat burk, så kan var och en fylla i den på plats.